La Conferència Episcopal d'Estats Units anuncia mesures després del nou escàndal d'abús sexual

El pla anunciat vol involucrar laics, experts laics, el clergat i el Vaticà per a abordar els fets.

El pla anunciat vol involucrar laics, experts laics, el clergat i el Vaticà per a abordar els fets
El pla anunciat vol involucrar laics, experts laics, el clergat i el Vaticà per a abordar els fets / Europa Press

La Conferència Episcopal dels Estats Units ha anunciat tres objectius clau i un pla integral per a abordar la "catàstrofe moral" que pateix l'Esglèsia estatunidenca després del nou escàndol d'abusos sexuals a menors destapat a Pennsilvània.

En una carta dirigida a tots els catòlics del país, el president de la Conferència Episcopal, el cardenal Daniel DiNardo, ha explicat que el pla pretén "involucrar laics, experts laics, el clergat i el Vaticà per a abordar el que ha succeït. 

El primer objectiu del pla és una "investigació completa" de les preguntes sobre l'arquebisbe Theodore E. McCarrick, l'excardenal i arquebisbe retirat de Washington involucrat també en un cas d'abús sexual a un menor. Així, el Comitè Executiu de la Conferència Episcopal nord-americana demanarà al Vaticà que duga a terme una visita apostòlica i responga els interrogants sobre l'ascens de McCarrick en el si de l'església a pesar que aquesta coneixia les seues pràctiques.

DiNardo ha descrit el segon objectiu com "una obertura de canals nous i confidencials" per a denunciar queixes contra bisbes; i el tercer té un caràcter legal i permetrà "una resolució més efectiva" de denúncies futures. 

Segons ha explicat DiNardo, els tres objectius  perseguiran tres criteris: independència pròpia, autoritat suficient i lideratge substancial dels laics. "La meta general  és una protecció més forta contra els depredadors en l'Església i qualsevol que els oculte, protecció que mantindrà els bisbes sota els més alts estàndards de transparència i responsabilitat", ha assegurat. 

També et pot interessar

stats