Condemnen Nicolas Sarkozy a tres anys de presó per corrupció i tràfic d'influències

Es converteix en el segon mandatari francés a ser sentenciat a una pena de presó després de Jacques Chirac.

Nicolas Sarkozy arribant al jutjat per escoltar el veredicte
Nicolas Sarkozy arribant al jutjat per escoltar el veredicte / Reuters

L'expresident francés Nicolas Sarkozy, de 66 anys, ha sigut condemnat aquest dilluns a tres anys de presó per corrupció i tràfic d'influències. D'aquesta manera Sarkozy es converteix en el segon mandatari francés a ser sentenciat a una pena de presó després de Jacques Chirac, que va ser condemnat a dos anys de presó pel cas de treballs ficticis a la ciutat de París.

Sarkozy ja va fer història el passat mes de novembre en convertir-se en el primer expresident de França a seure al banc dels acusats com a investigat per corrupció i tràfic d'influències, delictes pels quals s'enfrontava a una pena de fins a deu anys de presó i un milió d'euros de multa si el declaraven culpable.

President entre 2007 i 2012 de la República Francesa, Sarkozy té pendents, a més, dues causes legals més, amb un judici ja segur que tindrà lloc l'any que ve. Tot plegat, suposa una complicada situació judicial per a l'exdirigent conservador, que manté que és innocent i insisteix que va ser víctima d'una àmplia conspiració contra ell. Sarkozy està retirat de la política des de l'any 2016.

També et pot interessar

stats