Condemnen a mort un professor al Pakistan per publicar textos ofensius contra l’Islam

La detenció de Junaid Hafeez es va produir arran de les denúncies dels seus propis alumnes.

Presó Central de Multan.
Presó Central de Multan.

A Junaid Hafeez l’han condemnat a ser "penjat pel coll fins a la mort". És el que ha sentenciat el jutge Kashif Quayum per a Haafez per haver publicat textos en Facebook considerats ofensius contra l'Islam. A més de la pena de mort, l’han sentenciat a una pena de deu anys de presó i una altra de cadena perpètua.

Hafeez, de 33 anys, ha sigut jutjat a la presó la presó central de Multan, on està internat des del 2013. El detingueren arran de les denúncies que posaren els seus propis alumnes de la Universitat Bahauddin Zakariya, on ensenyava Literatura Anglesa. Ara podrà recórrer contra la sentència, però amb la soga al coll.

Les organitzacions de defensa dels drets humans Human Rights Watch i Amnistia Internacional han criticat durament les autoritats del Pakistan. "El cas de Junaid és un horror. Les autoritats pakistaneses han de derogar ràpidament les lleis contra la blasfèmia", ha insistit Amnistia Internacional en un comunicat.

La llei antiblasfèmia es va promulgar en l’època colonial britànica i després es la va reformar el dictador Zia ul-Haq als anys huitanta. Amb la cobertura d’esta llei s’han produït un miler d’acusacions per blasfèmia, tot i que mai no s’ha arribat a aplicar la pena de mort que la norma permet.

També et pot interessar

stats