Condemnen a mort l’exdictador del Pakistan Pervez Musharraf

El cas per traïció contra el militar va començar el 2013, acusat d’implantar l’estat d’excepció i decretar la detenció de desenes de jutges.

Pervez Musharraf a l’arribada a l’aeroport de Dubai el passat 2013
Pervez Musharraf a l’arribada a l’aeroport de Dubai el passat 2013 / Akhtar Soomro (Reuters)

Un tribunal pakistanés ha sentenciat a mort l’expresident colpista Pervez Musharraf, qui va suspendre la constitució i va imposar l’estat d’emergència entre el 3 de novembre i el 15 de febrer de 2007. “Un tribunal especial format per tres jutges va sentenciar Musharraf a mort. La cort va determinar que va cometre traïció”, ha explicat Azhar Siddique, advocat del condemnat, que viu a l’estranger des de fa anys.

El cas per traïció contra el militar va començar el 2013, acusat d’implantar l’estat d’excepció i decretar la detenció de desenes de jutges pel govern del llavors primer ministre Nawaz Sharif, precisament el mandatari a qui Musharraf va tirar del poder en un colp d’estat el 1999. A més d’aquest cas, l’exmilitar s’enfronta a diverses acusacions, com la de no haver protegit la vida de l’exprimera ministra Benazir Bhuto, assassinada el 2007.

Després del seu retorn al poder el 2013, l’executiu de Sharif va prohibir a Musharraf eixir del país per la denúncia d'alta traïció, un veto que va alçar el 2016 el Tribunal Suprem. Actualment es troba a Dubai, on va viatjar el març de 2016 al·legant problemes mèdics amb la promesa de tornar en “entre quatre i sis setmanes” i, des d'aleshores, ha rebutjat tornar al Pakistan.

El tribunal va determinar per dos vots a un la condemna i emetrà un veredicte detallat en un termini de 48 hores. Ara, segons ha explicat Siddique, l’acusat té el dret d’apel·lar el veredicte davant el Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats