Conclou la repatriació espanyola del Níger amb l’arribada de setze persones a Madrid

L’avió noliejat pel govern espanyol ha arribat aquesta vesprada amb 74 persones de díhuit nacionalitats

Avió militar en què han arribat els repatriats de Níger a Madrid
Avió militar en què han arribat els repatriats del Níger a Madrid / @jmalbares

L'avió A330 de l'Exèrcit de l'Aire, noliejat pel govern espanyol per a traslladar a 74 repatriats de díhuit nacionalitats, entre ells setze espanyols amb quatre familiars d'origen nigerià, ha arribat a les 18:00 hores d'aquest divendres a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid.

Amb l'arribada d'aquest vol, "conclou amb èxit l'operació d'evacuació d'espanyols des del Níger", ha comentat en el seu compte oficial de Twitter el cap de la diplomàcia espanyola en funcions, José Manuel Albares.

A més dels espanyols i els seus familiars, l'aeronau transportava a nou ciutadans de la Unió Europea, sis d'altres països d'Europa, set estatunidencs, i 32 d'altres deu nacionalitats d'Àfrica, Àsia i Oceania. Albares ha precisat que els ciutadans europeus que han viatjat en l'avió militar espanyol resideixen a França, Bèlgica, Països Baixos, Romania i Itàlia.

Els repatriats espanyols d'aquest divendres se sumen als huit que han arribat a Hannover, Alemanya, aquesta matinada en col·laboració amb el govern germànic, i als 23 que van aterrar ahir a París en un avió noliejat per les autoritats franceses.

Les fonts han detallat que Exteriors i Defensa han evacuat des del Níger a 52 persones que van sol·licitar ser repatriats davant la situació d'inseguretat i l'absència de vols comercials per a eixir del país després de les revoltes.

Així mateix, han recalcat que l'ambaixada espanyola romandrà oberta per a atendre qualsevol necessitat o incidència que requerisquen els espanyols que han optat per quedar-se al país.

També et pot interessar

stats