La Comunitat Valenciana deixa de ser zona d'alt risc per Covid per a Alemanya

Des d'aquest diumenge, els viatgers de més de dotze anys ja no hauran de guardar quarantena de deu dies en arribar al país germà

Imatge d'arxiu de l'aeroport de Berlin
Imatge d'arxiu de l'aeroport de Berlin / Shutterstock

Alemanya ha anunciat que des d'aquest diumenge trau de la seua llista de zones d'alt risc la Comunitat Valenciana, Catalunya, les Illes Canàries, Astúries i Castella-la Manxa, però que mantindrà en aquesta classificació la resta d'Espanya.

L'Institut Robert Koch (RKI) de virologia ha comunicat els canvis en publicar l'actualització setmanal de la llista de zones de risc per la pandèmia. La classificació l'elabora juntament amb els ministeris d'Exteriors, Sanitat i Interior.

Les cinc comunitats autònomes citades passen a ser simplement zones de risc, la menys greu de les tres categories, per darrere de zona d'alt risc i zona de risc per variant perillosa.

El canvi suposa que els viatgers de més de dotze anys procedents de les comunitats autònomes ja no hauran de guardar quarantena de deu dies en arribar a Alemanya (cinc si al cinqué dia presenten un test negatiu).

No obstant això, la presentació d'un test negatiu o d'un certificat de vacunació en ingressar al país continua sent requisit obligatori.

També et pot interessar

stats