La comunitat gamer es reuneix en el festival DreamHack València

El festival d'esports virtuals més gran d'Espanya espera superar els 75.000 visitants i albergarà competicions, conferències o concursos que arribaran a 20 milions de seguidors

Presentació aquest dimarts del festival
Presentació aquest dimarts del festival DreamHack / Ajuntament de València

La comunitat gamer es reunirà aquest cap de setmana a València en el festival d'esports en línia més gran d'Espanya, DreamHack València 2022, que albergarà competicions, tornejos LAN, conferències o concursos de cosplay, entre altres activitats.

DreamHack València, que se celebra entre l'1 i 3 de juliol, s'ha consolidat com un dels esdeveniments de tecnologia i esports, amb un impacte sobre la ciutat de València que no ha parat de créixer en els últims anys.

Enguany, espera deixar a la ciutat un impacte de més de 10 milions d'euros, segons han assegurat durant la presentació els responsables de la cita i el regidor d'Hisenda de València, Borja Sanjuán.

L'organització d'aquesta mena d'esdeveniments requereix perfils especialitzats per a posar-los en marxa, i en aquest cas es crearan més de 170 noves ocupacions.

DreamHack espera incrementar la xifra d'assistents en més d'un 15% respecte a l'edició anterior, fins a arribar als 75.000 assistents.

El seguiran més de 20 milions de persones en línia

El festival el seguiran més de 20 milions de persones en línia, tant a través de les principals plataformes de streaming i televisió en sis idiomes diferents, com dels influents convidats, que arriben a més de 13 milions de persones entre els seus diferents perfils socials.

Influencers com el youtuber YoSoyPlex, Bekaesh i figures del món dels esports com Manute estaran en DreamHack València 2022. Sanjuán ha qualificat de "clau" la celebració de DreamHack per a la ciutat perquè situa a València "com la VLC Tech City que volem ser i ens ajuda a posicionar-nos en l'àmbit nacional i internacional com un pol de referència en els videojocs i en els jocs en línia".

Per al director de DreamHack València, Javier Carrión, aquesta edició porta les millors competicions tant nacionals com internacionals.

Les millors competicions internacionals

Enguany s'aposta pels esports internacionals, incloent-hi l'única parada del circuit femení de CSGO a Europa abans de les finals a Suècia, amb un premi final de 500.000 dòlars, a més d'un torneig independent en el festival que comptarà amb un premi de 100.000 dòlars.

També tindrà lloc l'única parada a Europa de l'Halo Championship Sèries, amb premis de 100.000 dòlars que es repartiran entre els 8 equips que s'hi classifiquen.

Pel que fa a l'ESL Challenger, també serà l'única parada europea de l'ESL Pro Tour, amb premis de 50.000 dòlars per al guanyador, 20.000 per al segon i 10.000 per al tercer. D'altra banda, se celebrarà l'únic Màster de l'ESL Pro Tour de Starcraft 2 a Europa amb 338.000 dòlars en premis.

Hi ha confirmats 9 campionats LAN, que enguany suposaran una mica més de 30.000 euros en premis. Entre els títols d'aquestes competicions estan Valorant i Fortnite Duos, una competició de League of Legends i una altra de CS:GO.

Acollirà igualment el torneig FMS Duples de DreamHack València, de quatre parelles de MCs de la Freestyle Màster Sèries, la major lliga de freestyle de parla hispana i quatre duples formades per aspirants inscrits a través de la pàgina oficial.

També et pot interessar

stats