Es compleixen tres anys de la mort del xiquet sirià Aylan Kurdi

Save the Children diu que la situació dels menors migrants no ha millorat.

Un grafit recorda Aylan a Sorocaba, Brazil
Un grafit recorda Aylan a Sorocaba, Brazil / Paulo Whitaker (Reuters)

Aquest diumenge es compleixen tres anys d'una imatge que va fer la volta al món, la del xiquet sirià Aylan, ofegat en una platja de Turquia. La fotografia va despertar l'alarma per la crisi migratòria, i Aylan va esdevindre el rostre de milers de menors que tracten de travessar la Mediterrània per a fugir dels conflictes que assolen els seus territoris.

Amb tot, en el tercer aniversari, no ha millorat la situació pel que fa a la immigració i els menors no ha millorat. Segons Save the Children, des del 2014, 640 xiquets han mort ofegats a la Mediterrània, la ruta més mortífera del món. Des del 2015, la Unió Europea ha posat en marxa tres operacions unificades pel que fa a immigració, però el principal objectiu ha sigut la vigilància i no el rescat.

Així mateix, Andrés Conde, director general de Save the Children, ha recordat que la meitat de les persones que requereixen protecció internacional són menors, així com que del tracte que reben dependrà el futur dels països d'origen i de les societats d'acollida. Enguany, l'estat espanyol ha acumulat el 42% de les arribades a Europa, ja que, només a l'agost, les xifres de migrants que han arribat a les costes espanyoles suposen "més del doble que les de Grècia i més de quatre vegades les d'Itàlia", ha assenyalat l'organització.

També et pot interessar

stats