Commoció a Itàlia per l'assassinat d'un venedor ambulant de 39 anys

L’agressió es produí a plena llum del dia a la ciutat de Civitanova Marche, al centre del país

Assassinen un venedor ambulant a plena llum del dia al centre d'Itàlia / À Punt NTC

L’assassinat d’un venedor ambulant de 39 anys aquest dissabte a plena llum del dia a la ciutat de Civitanova Marche, al centre d’Itàlia, ha commocionat el país enmig de la campanya electoral.

Pel que sembla, l'home va demanar almoina a un vianant, que el va tirar a terra i va començar a colpejar-lo sense que ningú intervinguera per a ajudar-lo. La brutal agressió, en un carrer molt transitat de la ciutat turística de Civitanova Marche, va durar uns 4 minuts.

Tot i que la víctima és de nacionalitat nigeriana, les autoritats policials han descartat que es tracte d’un crim racista i l’atribueixen a un impuls violent a causa dels suposats problemes psiquiàtrics que pateix el detingut. L'agressor ja es troba en presó, acusat d'homicidi voluntari i de robatori.

La família de la víctima ha exigit aquest diumenge justícia i les explicacions adients que justifiquen perquè l’assassí no es trobava sota control si patia problemes psiquiàtrics.

La comunitat nigeriana i diverses associacions s’han congregat en diversos punts el país per a demanar justícia i denunciar la indiferència dels assistents al crim que van arribar a enregistrar els fets sense intervindre-hi. El ministre de Sanitat en funcions, Roberto Speranza, ha assegurat que "la indiferència és tan greu i injustificable com la violència". El succés arriba en plena campanya electoral per a les eleccions generals del pròxim 25 de setembre. 

També et pot interessar

stats