El Comité de Justícia del Senat dels Estats Units vota la candidatura de Kanavaugh al Suprem

La confirmació del jutge depén del fet que tots els senadors republicans hi voten a favor o que reba algun suport demòcrata.

El jutge Brett Kavanaugh
El jutge Brett Kavanaugh / Tom Williams (Efe)

El Comité de Justícia del Senat d'Estats Units vota hui si recomana el jutge Brett Kavanaugh per a ocupar la vacant en el Tribunal Suprem. Aquesta recomanació és un tràmit previ al vot de confirmació del nominat en la cambra alta, que si és així, atorgaria Kavanaugh un lloc vitalici en el Tribunal Suprem. La confirmació de Kavanaugh depén del fet que tots els senadors republicans hi voten a favor o que reba algun suport demòcrata.

Es dona la circumstància que alguns senadors republicans encara no han revelat el seu vot després que tres dones acusaren el jutge d'agressions sexuals, una d'elles, Christine Blasey Ford. El jutge i la seua presumpta víctima van declarar ahir al Senat, dijous 27 de setembre, en una compareixença pública i monogràfica sobre aquest tema. Els senadors que encara no han revelat si votaran a favor o en contra de la confirmació del jutge van mantindre una reunió en privat després de les declaracions de Ford i Kavanaugh. Per la seua part, el president dels Estats Units, Donald Trump, que va ser qui va nominar Kavanaugh per al càrrec, ha reiterat en diverses ocasions el seu suport al magistrat.

Ford, una de les tres dones que han acusat públicament el jutge, va oferir als senadors detalls del presumpte abús, ocorregut una nit de l'estiu de 1982, quan els dos eren adolescents i anaven a l'institut, i que “va alterar dràsticament” la seua vida. En una sessió que va durar més de 9 hores, Ford, visiblement emocionada, va relatar el que, segons ella, va passar quan assistia a una festa d'estudiants i Brett Kanavaugh i un altre amic la van fer entrar en un dels dormitoris de la casa. “Creia que m'anava a violar. Vaig cridar. Quan ho vaig fer, Brett em va tapar la boca amb la mà. Era difícil respirar. I vaig pensar que Brett m'anava a matar accidentalment”, va narrar davant dels senadors, amb la veu trencada i visiblement afectada.

També et pot interessar

stats