La Comissió Europea vol que s'òbriguen les fronteres entre països abans de dilluns

Brussel·les també proposa l'1 de juliol per a reobrir les fronteres a turistes de tercers països.

Agents de la Policia Nacional fan controls al lloc fronterer amb Portugal
Agents de la Policia Nacional fan controls al lloc fronterer amb Portugal / Manuel Ángel Laya (Europa Press)

La Comissió Europea ha demanat aquest dijous als estats membres que tornen a obrir el pas a les seues fronteres interiors a tot tardar el 15 de juny, dues setmanes abans del que planeja Espanya. Així, proposa que la reobertura de l'exterior per a permetre que entren turistes de tercers països on la situació epidemiològica estiga controlada siga possible des de l'1 de juliol.

Brussel·les considera que la relaxació de mesures s'està complint ja a la majoria països europeus. Per això demana "amb fermesa", als països que no ho han fet encara, "concloure el procés d'alçar les restriccions a la lliure circulació i retirar els controls interiors dins de la UE".

Aquest calendari eleva la pressió sobre els temps previstos pel govern de Pedro Sánchez, que manté en l'estratègia de desescalada l'1 de juliol com a data per a alçar aquests controls. No obstant això, l'última notificació a Brussel·les que l'executiu espanyol ha fet sobre el tancament de les seues fronteres expira el 21 de juny, encara que el termini pot quedar prorrogat.

També et pot interessar

stats