La Comissió Europea, preparada per a respondre als Estats Units per la pujada aranzelària

Von der Leyen buscarà la solució amistosa però no descarta una reacció en cas que aquesta fracasse.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, posa amb la resta de comissaris
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, posa amb la resta de comissaris / Francois Lenoir (Efe)

La Unió Europea intentarà resoldre les diferències aranzelàries amb els Estats Units de manera amistosa, però està preparada per a reaccionar si no ho aconsegueix. Així ho ha manifestat en una roda de premsa la nova presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, després de la primera reunió amb els comissaris sota el seu mandat.

“Jo preferisc tindre una reunió ben preparada (amb les autoritats dels EUA) per a veure els diferents temes i intentar trobar una situació en la qual tots guanyem. Potser no serà possible sempre, però si el resultat fora negatiu, estaríem preparats per a actuar pel nostre compte”, ha explicat.

La presidenta de l'executiu comunitari ha destacat els vincles “molt forts” i “instaurats des de fa dècades” entre la UE i els Estats Units, els quals es plasmen en intercanvis comercials, de coneixement o d'estudiants, entre altres. “Crec que és més fàcil debatre les diferències sabent que estem en el mateix costat de la taula”, ha dit.

En l'agenda d'aquesta primera reunió dels comissaris europeus figura l'organització de la nova Comissió Europea, el calendari de mesures per als primers 100 dies i les cimeres de l'OTAN i el Clima (COP 25).

També et pot interessar

stats