La Comissió Europea elabora una guia interna per a treballar amb la intel·ligència artificial

El decàleg fa una crida a la consciència crítica de la plantilla i a comprovar que no s’infringeixen drets d’autor, entre d’altres

ChatGPT
ChatGPT / SomYuZu

La Comissió Europea ha elaborat una guia per a ajudar els treballadors a gastar la intel·ligència artificial de manera segura i responsable. Un document de quatre pàgines que estableix cinc regles principals que serveixen de recomanació per al personal en l’ús d’aquesta nova eina.

Segons ha publicat el mitjà Político i ha pogut confirmar À Punt Notícies, entre les mesures, demanen a la plantilla que no compartisquen informació que no siga de domini públic quan utilitzen una intel·ligència artificial generativa o no replicar directament el contingut creat per l’eina, sobretot en els texts jurídicament vinculants. El decàleg fa una crida a la consciència crítica del personal de la comissió, i recomana comprovar si hi ha drets d’autor implicats o copyright de tercers en el contingut generat per la IA, així com a preguntar-se si la informació obtinguda pot estar esbiaixada. La Comissió, a més, demana al personal treballador que no confie en la intel·ligència artificial per a processos i informacions “crítiques i delicades”.

En tot cas, la Comissió reconeix el potencial de l’eina i afirma que pot ser útil per a inspirar-se, programar o buscar informació per a articles i temes específics.

També et pot interessar

stats