La Comissió Europea avalua els perills del 5G

Paral·lelament, Europol ha publicat un informe en què alerta sobre les dificultats per a combatre el crim quan s’implemente aquesta tecnologia.

VÍDEO | La Comissió Europea avalua els perills del 5G

Fa deu dies, el Principat de Mònaco es convertia en el primer país del món cobert al complet per la 5G. Huawei va proporcionar-hi l’equip necessari, una empresa que figura en la llista negra dels Estats Units per motius de seguretat nacional. Davant aquesta revolució tecnològica, la Comissió Europea avalua els perills que comporta i, paral·lelament, Europol ha publicat un informe en què alerta sobre les futures dificultats per a combatre el crim quan s’implemente a nivell mundial. 

“El 5G està revolucionant l’univers de les xarxes, ja que necessita menys energia elèctrica i radioelèctrica i pot transportar moltes més dades”, manifesta Martin Peronnet, director de Monaco Telecom. Però el desembre passat, Andrus Ansip assegurava que s’ha de tindre por al gegant tecnològic xinés Huawei. És una peça clau en la implantació d’aquesta tecnologia a la Unió Europea i durant el procés podrien sorgir bretxes de seguretat.

L’Europol assenyala també el repte a què s’enfronta la policia. “La identificació d’un usuari, la localització d’un usuari, la disponibilitat de les dades... Serà més difícil de fer la intercepció legal que necessitem per a fer front al crim organitzat i al terrorisme”, ha alertat Catherine de Bolle, cap d’Europol.

Brussel·les vol una estratègia comuna per a les futures xarxes 5G i, a hores d’ara, avalua els informes efectuats pels estats membres. “Era millor actuar junts, com a europeus, per a identificar i mitigar les nostres debilitats i vulnerabilitats potencials, que podrien tindre un efecte sobre com funcionarà esta infraestructura digital”, ha manifestat comissari europeu de seguretat Julian King. La idea és tindre, abans de 2020, un pla europeu per a fer front als riscos identificats.

També et pot interessar

stats