Comencen a desembarcar passatgers del vaixell que estava en quarantena al Japó pel coronavirus

Les autoritats han establit un cordó de seguretat per a protegir la identitat dels viatgers que abandonen el creuer.

Comencen a desembarcar passatgers del vaixell que estava en quarantena al Japó pel coronavirus
Comencen a desembarcar passatgers del vaixell que estava en quarantena al Japó pel coronavirus

El passatge del creuer que estava en quarantena al Japó pel brot de coronavirus (Covid-19) ha començat a desembarcar aquest dimecres després que es completara el període d'aïllament fixat per les autoritats per a evitar una extensió de l'epidèmia.

A les 11:00 hora local (02:00 GMT) han començat a eixir els primers passatgers del Diamond Princess, que va arribar al port de Yokohama el 3 de febrer i es va posar en quarantena en detectar-se almenys un cas de Covid-19. Es preveu que al llarg del dia desembarquen uns 500 passatgers, sempre que el resultat de les anàlisis practicades indiquen que no estan infectats, i que les eixides es perllonguen fins divendres.

En total, a bord del Diamond Princess hi havia 3.711 persones entre passatge i tripulació. Un total de 542 d'elles han contret el coronavirus i 88 dels contagiats es van detectar aquest dimarts.

A causa del gran desplegament mediàtic a la zona del port on està amarrat, les autoritats nipones han disposat un cordó de seguretat davant dels periodistes per a protegir la identitat dels qui anaven a bord.

Molts dels contagiats que estaven al Diamond Princess van ser traslladats a centres mèdics i desenes més que han donat negatiu han sigut repatriats als seus països.

L'últim balanç de morts supera els 2.000

A la Xina, les víctimes mortals pel coronavirus han augmentat a 2.004 i els casos de persones contagiades arriben a 74.185. Dels malalts, 11.977 estan greus.

Les xifres oficials publicades aquest dimecres suposen un augment de 136 morts respecte al dia anterior, 132 de les quals es van certificar a la província d'Hubei, epicentre del brot i en quarantena des del 23 de gener. Els quatre decessos restants han tingut lloc en altres quatre províncies xineses.

Fins ara, totes les defuncions –excepte cinc, a Taiwan, el Japó, França, Filipines i Hong Kong– s'han registrat a la Xina continental i, encara que una trentena de països compten amb casos diagnosticats, la Xina recull entorn del 99% dels infectats.

També et pot interessar

stats