Comença el juí a Harvey Weinstein, acusat de cinc delictes sexuals

S'espera que sis dones que acusen el productor compareguen com a testimonis durant el juí.

El poderós producto ha estat fins ara en llibertat després de pagar una fiança milionària.
El poderós producto ha estat fins ara en llibertat després de pagar una fiança milionària. / Reuters

Aquest dilluns comença a Nova York el juí per abusos sexuals contra el productor de cinema Harvey Weinstein. Hi haurà una audiència prèvia al procés de selecció del jurat.

Weinstein està acusat per la Fiscalia de cinc delictes sexuals. El cas se centra en dos incidents: per una banda, la suposada violació d'una dona en un hotel de Nova York el 2013. D'altra banda, un cas en què suposadament va forçar l'ajudant de producció Mimi Haleyi a mantindre sexe oral en el seu apartament el 2006.

S'espera que aquestes dues dones i quatre més, que mantenen acusacions contra el productor, però sense càrrecs criminals davant la justícia, compareguen com a testimonis durant el procés judicial. Una d'elles és l'actriu Annabella Sciorra, de la sèrie Los Soprano. Durant el juí, la Fiscalia tractarà de demostrar un patró de comportament per part de l'acusat.

Per la seua part, la defensa del productor buscarà desacreditar les testimonis i minar-ne la credibilitat, i intentarà demostrar que amb moltes d'aquestes dones mantenia relacions continuades. El poderós productor, que es va lliurar a la Policia al maig de 2018, i es va declarar llavors no culpable, ha estat fins ara en llibertat després de pagar una fiança milionària.

Al procés, que s'allargarà entre 6 i 8 setmanes, fins que hi haja veredicte, acudiran, previsiblement, algunes de les més de 80 dones que han fet acusacions contra Weinstein per a mostrar el seu suport a les denunciants i testimonis.

Un juí que està envoltat d'expectatives, ja que s'espera que siga una rendició de comptes per a desenes de dones, i per als moviments feministes com ara el #MeToo o Time's up.

També et pot interessar

stats