Comença el judici contra el capo del narcotràfic ‘el Chapo’ Guzmán

La identitat del jurat es mantindrà protegida per a garantir-ne la integritat.

Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, 'El Chapo'
Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, 'El Chapo' / Reuters

El mexicà Joaquín, El Chapo, Guzmán afronta, des d’aquest dilluns, un judici per narcotràfic i organització criminal a Nova York. En la primera sessió, comptaran amb mesures de seguretat especial per a protegir la selecció del jurat al Tribunal Federal de Brooklyn, la identitat del qual es mantindrà oculta per a garantir-ne la integritat.

El judici podria ser un dels més mediàtics dels últims anys i podria suposar la condemna de cadena perpètua per a Joaquín Guzmán. El mexicà, de 61 anys, està considerat com el capo més poderós de la droga. El Chapo ha estat en règim d’aïllament des que el van extradir als Estats Units des de Mèxic, al gener de 2017. Segons l’agència antidroga nord-americana, Guzmán, conegut internacionalment com al capo del càrtel de Sinaloa, a Mèxic, era el principal exportador d’estupefaents als Estats Units.

Els advocats del Chapo van declarar en una moció, la setmana passada, que necessitaven més temps per a revisar més de 14.000 pàgines de documents relacionats amb testimonis clau que esperen que testifiquen contra Guzmán. Un jutge dels Estats Units va rebutjar dimarts passat l’últim esforç de l’acusat mexicà per a retardar el judici.

La fiscalia va indicar que estaven preparats per a presentar proves que Guzmán estava involucrat en més de 30 conspiracions d’assassinats, encara que els càrrecs en contra són per tràfic de drogues.

També et pot interessar

stats