Comença la distribució de la vacuna de Pfizer

Els primers camions han eixit de la planta de Bèlgica des d'on es repartiran a la resta d'Europa.

Els primers camions amb la vacunes han començat a eixir de la planta de Pfizer a Bèlgica

Els primers camions amb les vacunes de Pfizer contra el coronavirus han començat a eixir des del laboratori que l'empresa té a Puurs, a uns 35 quilòmetres al nord de la capital de Bèlgica, Brussel·les. Ho han fet per a començar la distribució a tot Europa i que arribe a temps perquè els països puguen iniciar el programa de vacunació els dies acordats.

En total, la companyia repartirà en vora deu dies 12,5 milions de dosis a tot Europa; de les quals vora 650.000 seran per a Espanya. Els camions estan equipats perquè les vacunes es conserven a la temperatura correcta mentre arriben a la destinació. Els diferents països de la Unió Europea van acordar que les seues campanyes de vacunació començarien els dies 27, 28 i 29 de desembre.

A Espanya l'estratègia de vacunació s’acordarà en la reunió d'aquesta vesprada entre el govern i les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial de Sanitat. A només tres dies del començament de la campanya de vacunació, encara queden dubtes per resoldre.

Un dels primers és el nombre concret de dosis que vindran en total i com es distribuiran per les diferents comunitats autònomes. També falta tancar definitivament el protocol d'actuació, tot i que sí que és segur que diumenge començarà la vacunació a les residències de majors que no hagen tingut cap positiu en coronavirus els últims tres mesos.

Aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat que no pagaran IVA les vacunes contra la Covid-19, ni les compres de productes per al diagnòstic de la malaltia ni el transport, l’emmagatzematge i la distribució.

També et pot interessar

stats