Els combats entre les tropes russes i ucraïneses s'intensifiquen al front oriental

L'arribada de l'hivern introduirà canvis en la marxa de la guerra, que es manifestaran, com tem Kíiv, en la massificació dels bombardejos contra les infraestructures energètiques d'Ucraïna

Els combats entre les tropes russes i ucraïneses s'intensifiquen en el front oriental
Els combats entre les tropes russes i ucraïneses s'intensifiquen en el front oriental / Twitter: @ZelenskyyUa

Els combats entre les tropes russes i ucraïneses s'han intensificat en el front oriental sense que cap dels bàndols exhibisca avanços significatius, mentre Kíiv es prepara per a repel·lir atacs massius contra la seua infraestructura energètica en vista a la vinguda de l'hivern.

L'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna ha comunicat que durant la passada jornada les tropes ucraïneses han rebutjat deu atacs enemics a la zona de Bakhmut, ciutat que va caure en control de les forces russes al maig.

El sud de Bakhmut, les tropes ucraïneses han continuat les seues accions ofensives i s'han fortificat en les noves posicions aconseguides.

Les forces russes al seu torn han concentrat els seus esforços a la zona d'Avdíivka, bastió ucraïnés a uns 10 quilòmetres al nord de Donetsk.

"L'enemic empra l'aviació i no abandona els intents d'envoltar Avdíivka. Els soldats ucraïnesos mantenen la línia defensiva i infligeixen pèrdues considerables a l'enemic" ha indicat l'exèrcit ucraïnés.

Les tropes russes, amb suport aeri han intentat avançar en el sector de Màrinka, ciutat situada a uns deu quilòmetres a l'oest de Donetsk, on segons el comandament militar d'Ucraïna han repel·lit 22 atacs russos.

D'acord amb experts del think-tank estatunidenc Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW), els militars russos aposten cada vegada més per atacs frontals d'infanteria, probablement per a compensar la falta de personal qualificat i les ingents pèrdues de blindats.

Mentrestant, Rússia insisteix en el seu discurs que a Occident augmenta el cansament pel conflicte a Ucraïna i que és precisament per això que el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, promet una nova ofensiva.

L'arribada de l'hivern introduirà, sens dubte, canvis en la marxa de la guerra, que es manifestaran, en primer lloc, com tem Kíiv, en la massificació dels bombardejos contra les infraestructures energètiques d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats