Les claus del cas Khashoggi

El cap de la secció de Món d'À Punt, Vicent Montagud, explica les incògnites i les conseqüències d’aquest cas.

El cap de la secció de Món d'À Punt, Vicent Montagud en ‘NTC Nit’
El cap de la secció de Món d'À Punt, Vicent Montagud en ‘NTC Nit’

Encara són moltes les incògnites que envolten la mort del periodista Jamal Khashoggi. Segons la cadena Sky News, els investigadors haurien trobat les restes mortals del periodista esquarterades al jardí del consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul. Les sospites apunten que 15 agents van ser enviats des de Riad. El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, reclama que siguen jutjats a Istanbul. A més, a l'aparcament de la casa, els investigadors van trobar un cotxe amb matrícula diplomàtica saudita, a l'interior del qual hi havia algunes maletes sospitoses que ara s'estan analitzant.

Erdogan va qualificar el crim de salvatge, ja que el cos hauria sigut "esquarterat" i el rostre estava "desfigurat".  El cas ha generat moviments polítics al més alt nivell. La directora de la CIA es va desplaçar en persona a Turquia, i el secretari del Tresor dels Estats Units, a l'Aràbia Saudita, on es va reunir amb el príncep hereu. 

En una entrevista en el NTC Nit, el cap de la secció de Món d'À Punt, Vicent Montagud, explica les incògnites i les conseqüències d’aquest cas.

També et pot interessar

stats