Dos ciutats xineses demanen PCR anal de Covid per als visitants de l'estranger

Pequín i Qingdao inclouen aquestes proves, més precises que les nasals, com a part dels requisits de quarantena.

Dos sanitaris a un hospital de la Xina
Dos sanitaris a un hospital de la Xina / Reuters

Les ciutats xineses de Pequín i Qingdao han inclòs proves anals de la Covid entre els requisits per a les persones que arriben des de l'estranger, informa la premsa oficial.

Segons el diari estatal Global Times, tant la capital del país com la de la província oriental de Shandong estan exigint aquest nou mètode de prova com a part dels requisits de quarantena a l'arribada al país des de l'exterior.

Aquest tipus de test, segons experts citats pels mitjans locals, serien més precisos que uns altres usats comunament fins ara com la presa de mostres faríngies amb hisops introduïts a través del nas (la més comuna per a les proves PCR), de saliva o de sang.

Les proves anals ja s’havien utilitzat a Xangai al principi de 2020 com un dels estàndards per a autoritzar les altes a pacients Covid hospitalitzats, encara que després d'un temps les va deixar de costat.

En les últimes setmanes, davant dels pitjors rebrots en 7 mesos, algunes ciutats han rescatat el mètode per a comprovar casos sospitosos i per a contactes pròxims d'infectats o, com en el cas de Yangzhou, per als controls rutinaris a treballadors de cadenes de fred, sector que Pequín té en el punt de mira com un dels possibles responsables de l'última onada de contagis.

En les xarxes socials xineses alguns usuaris estan criticant la mesura i es pregunten si realment és necessària tenint en compte que els mètodes més comuns han demostrat ser efectius.

Citat per Global Times, el director del Centre Clínic de Salut Pública de la Universitat de Fudan (Xangai), Dl. Hongzhou, va assegurar que les proves anals són "més estables i precises" que les de nas i gola, en les quals és més probable prendre mostres inutilitzables o donar resultats erronis.

Segons els científics xinesos, el coronavirus desapareix més ràpidament en aquest tipus de mostres que en les anals, la qual cosa suposaria que aquestes últimes serien més adequades per a portadors asimptomàtics o per a aquells els símptomes respiratoris dels quals hagen remés.

No obstant això, Dl. va aclarir que els tests anals no són aplicables per a les proves massives que es desenvolupen a les ciutats xineses quan se’n detecten alguns casos.

També et pot interessar

stats