Cinc persones pròximes al príncep saudita podrien estar implicades en la desaparició de Khashoggi

Segons ‘The New York Times’, formaven part dels quinze funcionaris saudites que arribaren a Turquia abans que el periodista desapareguera a Istanbul.

La policia turca espera l'arribada dels forenses davant la residència del cònsol de l'Aràbia Saudita a Istanbul
La policia turca espera l'arribada dels forenses davant la residència del cònsol de l'Aràbia Saudita a Istanbul / Murad Sezer (Reuters)

Cinc de les quinze persones que Turquia considera implicades en la desaparició del periodista disident Jamal Khashoggi formen part del cercle del príncep hereu de l'Àràbia Saudita, Mohamed bin Salman, segons informa aquest dimecres el diari The New York Times

Un d'ells és Maher Abdulaziz Mutreb, un acompanyant habitual del príncep en els seus viatges a l'exterior. El mitjà nord-americà l'ha identificat baixant de l'avió a París i Madrid i entre el cercle de seguretat del príncep a Nacions Unides, Houston i Boston. Els altres tres implicats també formen part de l'anell de seguretat de Bin Salman, mentre que el cinqué és un metge forense del Ministeri d'Interior de l'Aràbia Saudita. 

Aquestes cinc persones formen part del grup de quinze funcionaris saudites que van arribar en dos avions a Turquia hores abans que Khashoggi desapareguera el passat 2 d'octubre al consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul. 

The New York Times ja havia avançat aquest dilluns que el règim saudita planejava reconéixer que Khashoggi va morir quan era sota la seua custòdia en un interrogatori que se'ls en va anar de les mans i culpar de l'incident a un funcionari amic del príncep hereu. 

Mentrestant, la policia de Turquia investiga la desaparició del periodista per aclarir els fets. Segons publica el diari Hürriyet, els funcionaris saudites no van permetre que s'escorcollara la residència del cònsol de l'Aràbia Saudita i tallaren els contactes dels agents turcs amb els inspectors del país amfitrió. El periòdic turc relata que l'equip de fiscals i forenses va esperar dimarts durant hores, debades, davant del recinte perquè els obriren les portes. 

El ministre d'Interior de Turquia, Suleyman Soylu, ha confirmat aquest dimecres que el registre de la residència del cònsol saudita ha sigut ajornat perquè necessita el vistiplau de l'Aràbia Saudita. 

Enmig d'aquesta crisi, la directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha cancel·lat l'assistència al fòrum econòmic que tindrà lloc la propera setmana a l'Aràbia Saudita sense donar cap explicació.

També et pot interessar

stats