Cinc persones ferides, entre elles tres menors, en una agressió al centre de Dublín

Totes les persones ferides en aquest atac han sigut traslladades a l’hospital

La policía irlandesa acordona el carrer on han tingut lloc els fets
La policia irlandesa acordona el carrer on han tingut lloc els fets / Clodagh Kilcoyne / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de novembre 2023 - 16:51 Actualitzat: 23 de novembre 2023 - 22:42

Cinc persones, entre elles tres xiquetes, han resultat ferides aquest dijous a la vesprada després d’una agressió al centre de Dublín, segons ha informat la policia irlandesa. Totes han sigut traslladades a l’hospital, segons han confirmat les mateixes fonts a l'emissora nacional RTE.

Una de les xiquetes està ferida greu i als altres dos menors se'ls ha tractat per ferides lleus, segons ha detallat la policia. A més, una dona adulta també ha rebut cures per ferides greus i un home adult té lesions de menor gravetat.

Segons ha avançat el diari The Irish Times, el principal sospitós hauria sigut detingut. En el moment de la detenció presentava ferides, que es creu que l’home s'ha infligit a si mateix. Els agents es troben actualment al lloc dels fets, a la plaça Parnell de Dublín, al costat de la via principal de la ciutat, O'Connell Street, on també estan assistits per altres serveis d'emergència.

La policia descarta el mòbil terrorista

La policia irlandesa ha descartat que l'atac estiga relacionat amb el terrorisme i ha dit que tot apunta que es tracta d'un fet aïllat. En una compareixença davant els mitjans, el superintendent Liam Geraghty ha explicat que la investigació tracta ara d'establir els motius pels quals un home d'uns 50 anys, ja detingut, suposadament ha apunyalat una dona, tres menors i s'ha ferit també a si mateix amb una arma blanca.

Segons Geraghty, el suposat agressor, la identitat del qual no ha transcendit, també està hospitalitzat amb ferides d'arma blanca i està sent interrogat per a esclarir els motius de l'atac, per la qual cosa ha demanat a la ciutadania mantenir la calma i "evitar judicis" prematurs.

L'incident ha provocat disturbis a la ciutat, en els quals “delinqüents” d’“extrema dreta” han aprofitat aquest incident per a atacar la policia irlandesa, segons ha informat el màxim responsable, Drew Harris. Els esvalotadors han atacat alguns agents amb focs artificials, botelles i altres objectes en la zona on ha ocorregut l'apunyalament. 

El dirigent policial ha qualificat aquestes protestes de “vergonyoses” i ha assegurat que estan impulsades per “una facció de bojos” d’“extrema dreta".

Harris ha demanat a la ciutadania que ignore “els rumors” que circulen en la xarxes socials sobre la identitat de l'atacant, ja que es tracta de’“informació malintencionada” disseminada per grups amb interessos molt concrets.

També et pot interessar

stats