La cimera informal de la UE, marcada per un nou escenari d’aliances

Donald Tusk insisteix que encara no es poden excloure candidats per a presidir la Comissió Europea.

La cimera informal de la UE, marcada per un nou escenari d’aliances

El bipartidisme tampoc suma a Brussel·les i la resta de forces polítiques entren en un escenari de noves aliances. Davant d’aquest escenari s'ha celebrat aquest dimarts la cimera informal per a la renovació de totes les institucions de la Unió Europea, en especial, de la Comissió Europea. La cancellera Angela Merkel defén el candidat popular, l'alemany Manfred Weber, mentre que socialistes i liberals, com Pedro Sánchez i Emmanuel Macron, busquen pactes per a desallotjar els populars.

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha manifestat que encara no es poden excloure candidats per a presidir la CE i altres institucions comunitàries, els líders de les quals es renovaran en els pròxims mesos.

També ha assenyalat que ser un candidat principal dels partits polítics no perjudica a l'hora d'aconseguir un d’aquests càrrecs.

Macron rebutja que l’Eurocambra propose noms per a renovar les institucions

Per la seua banda, Macron ha rebutjat que siga el Parlament Europeu el que propose els noms per a renovar els principals càrrecs al capdavant de les institucions de la Unió Europea. En aquest sentit, ha deixat clar que la competència recau en els caps d'estat i de govern.

El president de França ha instat a "no replicar els vells costums" i ha recordat que serà impossible aconseguir una majoria en el PE per a validar els nous càrrecs "amb solament dos partits".

També et pot interessar