Ciberatac massiu contra Angela Merkel i altres figures públiques alemanyes

L'únic partit amb representació en el Bundestag que no s'ha vist afectat és l'ultradretà Alternativa per Alemanya.

Ciberatac massiu contra Angela Merkel i altres figures públiques alemanyes
Ciberatac massiu contra Angela Merkel i altres figures públiques alemanyes

Un grup de hackers encara no identificats ha publicat en internet dades personals de nombrosos polítics i altres personalitats alemanyes, entre els quals hi ha la cancellera Angela Merkel, segons ha informat el canal regional RBB. L'únic partit amb representació en el Bundestag que no s'ha vist afectat pel hacking és l'ultradretà Alternativa per Alemanya.

Els hackers han tingut accés a números de telèfon i adreces postals, així com a documents interns de les formacions polítiques, documents bancaris personals i informacions sensibles sobre els entorns familiars. La ministra de Justícia alemanya, Katarina Barley, ha qualificat el fet de greu i ha assegurat que els pirates informàtics només pretenen soscavar la confiança en les institucions democràtiques.

Segons els mitjans alemanys, les dades començaren a publicar-se en les xarxes socials abans de Nadal, però fins aquest dijous no s'hi va parar atenció, quan l'Oficina Federal de la Constitució va assumir el cas per a tractar de determinar la procedència dels atacs. Els Verds han demanat una sessió extraordinària de la comissió d'Interior al parlament, i el secretari general del Partit Socialdemòcrata, Lars Klingbeil, ha dit que s'ha d'aclarir si les filtracions tenen una motivació política.

També et pot interessar

stats