La CIA conclou que el príncep hereu de l'Aràbia Saudita va ordenar l'assassinat de Khashoggi

L'organisme nord-americà assenyala Mohamed bin Salman per l'assassinat del periodista al consolat d'Istanbul.

La CIA assenyala que el príncep hereu d'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman, va ordenar l'assassinat del periodista Khashoggi
La CIA assenyala que el príncep hereu d'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman, va ordenar l'assassinat del periodista Khashoggi / AFP.

L'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) dels Estats Units ha conclòs que el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman, va ordenar l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi en el consolat d'Istanbul a principis d'octubre, segons revela The Washington Post.

Khashoggi va ser assassinat per un grup d'agents arribats des d'Aràbia Saudita en el consolat, on va acudir a arreplegar uns documents que li permeteren casar-se amb la seua promesa turca. 

The New York Times també va publicar una informació sobre les conclusions de la CIA, en la qual explica que l'agència nord-americana va interceptar cridades del príncep hereu i del grup que va matar Khashoggi en els dies previs al crim. De moment, Mohamed bin Salman nega qualsevol classe de participació en el crim.

Encara que en un principi Aràbia Saudita va defensar que Khashoggi havia eixit pel seu propi peu del consolat, però amb el pas dels dies, la pressió internacional i les proves aportades per Turquia, el regne va admetre que el periodista havia sigut assassinat en les seues dependències.

També et pot interessar

stats