Centenars de marxes contra les armes a tot el món

A Espanya, mig centenar de nord-americans s'han concentrat a Mallorca per dir "no" a les armes.

Nord-americans residents a Mallorca participen en una marxa solidària amb el moviment Marxa per les nostres vides
Nord-americans residents a Mallorca participen en una marxa solidària amb el moviment Marxa per les nostres vides / Cati Cladera (EFE)

A tot el món més de set-centes manifestacions han exigit més control en la venda d'armes. S'han fet a Austràlia, el Regne Unit o Suïssa, fins i tot a Espanya, on mig centenar de nord-americans s'han concentrat a Mallorca per dir "no" a les armes.

Sempre sota el lema de "Marxa per les nostres vides", les manifestacions més importants les fan als Estats Units. A Washington es poden ajuntar mig milió de persones. La massacre el passat 14 de febrer en un institut de Florida, perpetrada per un adolescent que matà a tirs 17 persones, ha impulsat entre molts joves nord-americans un fort moviment a favor del control en la venda de les armes. De fet, el president Trump va prohibir divendres la venda dels dispositius que converteixen un fusell semiautomàtic en una metralladora, en una arma de guerra. Hui des de la Casa Blanca han celebrat el valor dels joves manifestants que exerceixen el seu dret a la llibertat d'expressió. Res d'això, però, sembla calmar els joves, sobretot estudiants, que en a penes un mes han posat en peu aquest moviment: volen controls molt més estrictes en la venda i l'ús de les armes, volen evitar les matances comeses amb armes de foc que estan a l'abast de qualsevol, i que cada poques setmanes sacsegen els Estats Units.

També et pot interessar

stats