Més de cent persones desapareixen a les aigües de Líbia mentre la UE blinda més les fronteres

Entre les víctimes mortals del naufragi hi ha, almenys, tres bebés de bolquers.

La guàrdia costanera rescata alguns dels supervivents del naufragi
La guàrdia costanera rescata alguns dels supervivents del naufragi

Més d'un centenar de migrants i refugiats han desaparegut a les aigües del Mediterrani central en naufragar el bot pneumàtic en què anaven cap a Europa, procedents de la costa de Líbia, tal com ha informat aquest divendres la guàrdia costanera local.

El naufragi es va produir anit a unes 25 milles nàutiques de la ciutat de Qarabuli, lloc de partida de l'embarcació, aparentment a causa d'un incendi que va desencadenar-se després que es produïra una fallada en el motor.

Entre les víctimes de la tragèdia hi ha, com a mínim, tres bebés de bolquers, els cadàvers dels quals ja han sigut recuperats. De les 120 persones que anaven en la barca, 16 han sigut rescatades amb vida i han sigut traslladades a un centre de detenció a la zona d'Al Hamdiya, uns 25 quilòmetres a l'oest de Trípoli.

L'ONG espanyola Open Arms ha denunciat que no han pogut salvar vides perquè, a pesar que el vaixell es trobava a poques milles de la zona del naufragi, la marina italiana no els ha avisat del que havia passat.

Mentre es produïa el naufragi, la Unió Europea estava decidint blindar encara més les fronteres. Després del Consell Europeu sobre immigració que ha conclòs aquest divendres, els vint-i-huit han aconseguit un acord de mínims, que ha estat marcat per catorze hores de discussions i bloquejos. Segons aquest acord la UE obrirà més centres de detenció per a migrants i refugiats dins i fora de les fronteres comunitàries.

També et pot interessar

stats