La CDU designa hereva

L´ex mandatària de l´Estat federat de Sarre assumeix la secretaria general de la CDU.

Merkel amb la nova secretària de la CDU, Annegrett Kramp-Karrenbauer

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assenyalat l´exmandatària de l´estat federat de Saarland, Annegrett Kramp-Karrenbauer, com la seua hereva dins de la coalició de centredreta que ha governat Alemanya durant els últims dotze anys.

Merkel ha proposat al seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), el nomenament de Kramp-Karrenbauer com a secretària general de la formació conservadora. L´exprimera ministra de Saarland, de 55 anys, és considerada una dona molt pròxima a Merkel i el seu nom és un dels fixos quan es parla de la persona que podria substituir l´actual mandatària, de 63 anys.

Kramp-Karrenbauer substitueix al capdavant de la secretaria general de la CDU Peter Tauber, qui ja havia anunciat que no renovaria en el congrés de la CDU celebrat el 26 de febrer a Berlín per a ratificar la Gran Coalició amb el socialdemòcrates alemanys. El nomenament de la nova secretària general de la CDU l´obliga a traslladar-se a Berlín i deixar Saarland.

La nova número dos del partit conservador alemany ha sigut una de les grans defensores de la política migratòria de la cancellera alemanya. Una política que va provocar una onada de crítiques dins del mateix partit de Merkel arran de la crisi de refugiats i la decisió d´acollir milers de sirians que fugien de la guerra.

La designació de Kramp-Karrenbauer s´interpreta com la voluntat d´Angela Merkel de mantindre una línia centrista que allunye la CDU de posicions més extremes com les que tenia el partit conservador quan va recuperar el poder fa díhuit anys.

També et pot interessar

stats