La CBS despatxa el director executiu per les múltiples acusacions d’assetjament sexual

Leslie Moonves es va pronunciar a favor del moviment #MeToo.

Leslie Moonves
Leslie Moonves / Lucy Nicholson (Reuters)

Les denúncies per assetjament sexual que ha rebut el director executiu de la CBS, Leslie Moonves, n’han provocat l’eixida de la cadena de notícies. La CBS i Moonves han arribat a un acord després que la revista The New Yorker haja publicat les històries d’una dotzena de dones que l’acusen d’assetjament.

L’empresa ha emés un comunicat que anuncia l’acord i el nom del seu successor, Joseph Ianniello. A més, ha anunciat que tant l’exdirectiu com la mateixa empresa donaran 20 milions de dòlars a organitzacions que donen suport al moviment #MeToo i a la igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

Precisament, Moonves va ser una de les veus a favor del moviment que ha provocat la publicació de milers de casos d’assetjament sexual arran de les denúncies contra el productor de Hollywood Harvey Weinstein. Quan li va preguntar The New Yorker, va reconéixer les relacions amb tres de les dones, però va assegurar que havien sigut consentides.

Les denunciants, tanmateix, asseguren que els va obligar a mantindre relacions sexuals i, algunes dones, que van patir violència física, com també represàlies que van afectar les seues carreres professionals.

La cadena ha anunciat que Moonves no rebrà indemnització per l’acomiadament i que “qualsevol pagament que puga realitzar-se més avant dependrà d’una investigació independent”.

També et pot interessar

stats