Cau l'últim bastió de l'Estat Islàmic a Síria

Les Forces Democràtiques Sirianes amb el suport dels Estats Units anuncien la victòria a Baghouz.

Les Forces Democràtiques Sirianes amb el suport dels Estats Units anuncien la victòria a Baghouz
Les Forces Democràtiques Sirianes amb el suport dels Estats Units anuncien la victòria a Baghouz / Stringer (Reuters)

L'Estat Islàmic (EI) ha caigut derrotat en el territori de Baghouz, segons han assegurat les Forces Democràtiques Sirianes (FDS), una aliança armada liderada pels kurds. Això suposa la fi de l'autoproclamat califat del grup jihadista a Síria. 

"Baghouz ha sigut alliberada. La victòria militar contra Daesh s'ha aconseguit", ha escrit en Twitter Mustafa Bali, cap de l'oficina de premsa de les SDF. 

L'anunci arriba hores després que la Casa Blanca proclamara la victòria contra l'Estat Islàmic, a pesar que encara continuaven els combats a Baghouz, última localitat que ha estat en mans de l'EI, situada a pocs quilòmetres de la frontera iraquiana. 

Les FDS han expulsat l'EI de la majoria del nord-oest de Síria, inclosa Raqqa, la capital de facto del califat, que va ser conquerida l'octubre de 2017 després de quatre mesos de combats. La campanya militar es va reprendre el setembre de 2018 i en l'últim mes, abans de l'assalt final, s'ha evacuat de Baghouz milers de civils.

L'EI encara té presència residual en regions de l'Iraq i en zones desèrtiques de Síria, segons un mapa elaborat per una agència d'intel·ligència nord-americana.

També et pot interessar

stats