Cau l'emblemàtic i històric Arbre de Cotó de Sierra Leone després d'una tempesta

Símbol de la llibertat, es creu que els primers esclaus alliberats van utilitzar l’arbre com a refugi a la seua arribada a Freetown

L'arbré del cotó de Sierra Leone, abans i després de la caiguda
L'arbré del cotó de Sierra Leone, abans i després de la caiguda / bobthemagicdragon (Flickr) / Reuters

L'emblemàtic i històric Arbre de Cotó situat al centre de Freetown, a Sierra Leone, ha caigut aquest dimecres a la nit després d'una forta tempesta de vent i trons. L'arbre, del qual es diu que té diversos centenars d'anys, és considerat un símbol de resistència i llibertat, ja que es creu que els primers esclaus alliberats el van utilitzar com a refugi a la seua arribada a Freetown.

"És una sorpresa. Mai pensàvem que cauria, però és la naturalesa i, potser, un senyal del canvi climàtic. Hem de canviar els nostres costums o ens donarà moltes lliçons", ha declarat aquest dijous a la premsa el president del país, Julius Maada Bio, durant la seua visita al lloc dels fets.

Bio ha dit que el seu govern s'assegurarà de mantenir la història de l'emblemàtic arbre, però que serà una responsabilitat col·lectiva, com a ciutat i com a nació. "Podem esculpir figures perquè puguem continuar mantenint la història d'aquest gran arbre", ha plantejat el president.

En caure l’arbre, diversos voluntaris i militars van acudir al lloc a buidar la zona i tallar el tronc i branques. La tempesta també va danyar anit part de l'edifici de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, situat a pocs metres.

També et pot interessar

stats