Catalunya reobri les oficines diplomàtiques a Washington

El govern català aprovarà l'obertura de sis delegacions més.

Maragall va lliurar el lideratge d'aquesta representació diplomàtica a Victòria Alsina
Maragall va lliurar el lideratge d'aquesta representació diplomàtica a Victòria Alsina / Europa Press

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, ha reobert aquest divendres les oficines diplomàtiques a Washington. El govern de Mariano Rajoy va tancar les oficines fa un any per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Després de donar per reoberta la delegació catalana a Washington, la primera fora d'Europa, Maragall ha declarat: “Després d'un any de foscor, avui comença un període llarg de llum intensa i horitzó ample, que vol dir molta presència, molt de treball, amb una ambició legítima”.

Maragall ha lliurat el lideratge d'aquesta representació diplomàtica a Victòria Alsina, que pren el relleu d'Andrew Davis, el que fora delegat de la Generalitat de Catalunya als Estats Units fins a la seua destitució fa un any.

El conseller també ha assenyalat que Alsina i la delegació treballaran “amb l'expectativa que Catalunya compte amb un reconeixement de la seua condició de país”. Una de les funcions de la delegació, afirma Maragall, serà difondre la situació dels polítics independentistes que estan presos. “Aquesta situació afecta de ple les institucions i la societat catalana i seria absurd que açò no estiguera present en la nostra manera de representar la societat catalana”, ha explicat.

De la mateixa manera, Maragall ha contestat al ministre espanyol d'Afers Estrangers, Josep Borrell, sobre l'acció exterior catalana, tot afirmant que “ni ens interessa, ni ens afecta, ni canviarà el que anem fent ací”.

El conseller d'Acció Exterior, que en els pròxims dies deixarà el càrrec per a dedicar-se a la campanya a l'alcaldia de Barcelona, també ha anunciat que la setmana que ve el Govern de Catalunya aprovarà l'obertura de sis noves delegacions diplomàtiques. Es tracta de representacions als països bàltics, als països nòrdics, a Portugal, el Mediterrani, l’Europa central i els Balcans.

També et pot interessar

stats