Els casos setmanals de coronavirus pugen un 18% a Europa després de dos mesos de descens

Moscou comença un confinament de deu dies i Putin prohibeix els actes lúdics i tanca la restauració en tot Rússia de les 11 de la nit fins a les 6 del matí

Un pacient de Covid-19 entra en un hospital de Moscou, Rússia, aquest dimecres
Un pacient de Covid-19 entra en un hospital de Moscou, Rússia, aquest dimecres / Maxim Shipenkov (Efe)

Els casos globals de Covid-19 han augmentat un 4% la setmana passada després de quasi dos mesos de descensos, degut principalment a les noves onades de contagis en països europeus com el Regne Unit, Rússia, Turquia o Ucraïna, segon ha informat l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

El món no registrava un augment de casos de coronavirus des de la setmana del 23 al 29 d'agost. Però l'OMS va reportar 2,9 milions de contagis entre el 18 i el 24 d'octubre, dels quals més de la meitat, 1,6 milions, s'han registrat a Europa, on l'ascens de positius respecte a la setmana anterior va ser del 18%.

La situació contrasta amb la resta de regions, on els casos continuen baixant: un 21% a Àfrica, un 17% a Àsia Oriental, un 9% a Amèrica i un 9% al sud i sud-est asiàtic.

De manera paral·lela, les defuncions la setmana passada han augmentat un 5% i ja en són 49.000. Europa és la regió que amb més decessos (21.000, un 14% més).

Els Estats Units continuen sent el país que més casos reporten, amb 512.000 la setmana passada, encara que les xifres continuen baixant (un 12% menys que en els set dies anteriors).

En canvi, els altres quatre països amb més casos la setmana passada, tots europeus, tenen corbes de contagi en alça: el Regne Unit (330.000 casos, un 16% mes), Rússia (248.000, un 15% més), Turquia (196.000, un 8% més) i Ucraïna (134.000, un 43% més).

Confinament a Moscou

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha prohibit els actes lúdics i la restauració en tot el país de les onze de la nit fins a les sis del matí, per tal d'intentar controlar la pandèmia de Covid-19. L'orde estableix que la mesura ha d'introduir-se abans del 30 de novembre. I a la capital, Moscou, s'ha establert un confinament de deu dies des del 28 d'octubre fins al 7 de novembre, amb algunes excepcions limitades.

La crisi de la Covid-19 a Rússia ha començat a agreujar-se i els funcionaris han començat a admetre obertament que el país s'enfronta a un hivern nefast. Rússia travessa el pitjor moment de la pandèmia per al país, amb rècord de morts, confinaments estrictes, hospitals desbordats i un total de 228.581 morts per coronavirus.

Rússia va ser el primer país del món que va aprovar una vacuna contra la Covid (l'Sputnik V) i va començar a administrar-la a l'agost de 2020, però només al voltant del 30% de la població està totalment vacunada en un país en el qual ja compten amb quatre vacunes de producció nacional.

243 milions de contagis al món des de l'inici

Des de l'inici de la pandèmia, els contagis totals ascendeixen a 243 milions, mentre que les morts superen els 4,9 milions.

Quant a les vacunacions, el món s'acosta ja als 7.000 milions de dosis de vacunes anti-Covid administrades. Almenys el 49% de la població mundial ha rebut almenys una dosi, encara que en el cas de països de baixos ingressos, el percentatge pràcticament no arriba al 3,1%.

També et pot interessar

stats