Els casos globals de coronavirus superen els 16 milions

Espanya és el dotzé país amb més casos en una llista encapçalada pels EUA i el Brasil.

Visitants del zoo de Smithsonian a Washington, que ha obert al públic aquesta setmana després del tancament temporal per la Covid-19
Visitants del zoo de Smithsonian a Washington, que ha obert al públic aquesta setmana després del tancament temporal per la Covid-19 / Shawn Thew (Efe)

Al món s'han confirmat 16.048.100 casos positius de coronavirus. El país amb més casos continua sent els Estats Units que el passat divendres va superar la barrera dels quatre milions de contagis i actualment la xifra s'eleva als 4.174.437 de casos.

Segons l'últim balanç de la Universitat Johns Hopkins als Estats Units hi ha hagut 68.212 nous casos i 1.067 defuncions, el que suposa una lleugera moderació respecte als últims dies. Califòrnia se situa com el primer estat en nombre de casos amb més de 414.000 i Florida hi ocupa el segon lloc. Tanmateix, Nova York continua sent l'estat més colpejat quant a nombre de morts (32.596) i acumula més de 411.000 casos de contagi, segons xifres estatals i federals.

La xifra de morts al país ha augmentat fins als 146.391 i supera la quota més baixa de les estimacions inicials de la Casa Blanca que se situaven entre 100.000 i 240.000 defuncions a causa de la pandèmia. Aquesta dada ha augmentat la preocupació per la pandèmia en el govern, de manera que ha obligat a fer un gir en l'estratègia del president dels Estats Units, Donald Trump, qui fins ara mantenia un discurs escèptic, de cara a les eleccions presidencials el pròxim 3 de novembre.

D'altra banda, el Brasil amb vora 2,4 milions de casos confirmats és el segon país del món amb més contagis. En les últimes 24 hores, ha sumat 51.147 positius i 1.211 defuncions. Durant les últimes quatre setmanes s'ha mantingut una mitjana de mil morts al dia i un augment exponencial del nombre de contagis diaris, unes dades que fan pensar que la pandèmia encara no està controlada en aquest país.

Aquest dissabte, el president del país, Jair Bolsonaro, ha anunciat que ha donat negatiu en la seua última prova, després va donar positiu per coronavirus el passat 7 de juliol. Així i tot, Bolsonaro ha afirmat que no "va sentir pràcticament res" i no va tindre símptomes durant els vora vint dies que va estar convalescent.

També et pot interessar

stats