Els casos de Covid-19 superen ja el milió al món

En les últimes hores, Alemanya avança la Xina en el quart lloc amb més contagis i ja en registra vora 85.000.

Dos joves caminen amb mascaretes protectores per un barri històric de Pequín, que habitualment es troba ple de turistes, el passat 26 de març
Dos joves caminen amb mascaretes protectores per un barri històric de Pequín, que habitualment es troba ple de turistes, el passat 26 de març / Thomas Peter (Reuters)

Els casos registrats de Covid-19 superen ja el milió (1.026.974) segons l’últim balanç de la Universitat Johns Hopkins, que inclou dades actualitzades dels Estats Units fetes públiques aquesta matinada, on els contagis superen els 245.500. En menys de 24 hores se n’han diagnosticat més de 75.000 casos a tot el món, una xifra que representa un nou rècord.

En l’última jornada també s’han registrat més de 5.000 defuncions, cosa que supera xifra diària de morts des de l’aparició del virus el desembre passat a la Xina. La xifra total de morts se situa en 53.146. Als Estats Units, la pandèmia avança sense parar i duplica ja els més de 117.000 casos d’Espanya, que ha desbancat a Itàlia en la segona posició. També en les últimes hores, Alemanya ha superat la Xina en quart lloc i ja registra 84.794 contagis.

La Xina registra 29 casos “importats” i dos contagis locals

La Comissió Nacional de Salut la Xina ha detectat aquest dijous 29 nous casos de coronavirus en persones que van arribar de l’exterior del país i dos nous contagis a escala local. Es van comptabilitzar quatre morts, totes elles a Wuhan, capital de la província de Hubei i focus de la pandèmia. Es manté així la tònica a la baixa de les últimes setmanes, després que el passat 12 de març es declarara que el pic de transmissions havia arribat a la seua fi al país asiàtic. La setmana que ve, el 8 d’abril, està previst que s’alce la quarantena a la ciutat de Wuhan, on va començar el brot que després es va estendre a la resta del món.

El 60% dels infectats a Corea del Sud estan curats

Corea del Sud ha reportat 86 nous casos de coronavirus i ja sobrepassa els 10.000 contagis, però el sistema desplegat pel país asiàtic per a controlar la propagació del patogen ha permés que el 60% de les persones infectades estiguen ja curades. També s’ha informat de cinc noves morts a causa del virus, amb la qual cosa el total ascendeix a 174 al país asiàtic, on la taxa de letalitat del virus se situa en l’1,73%, un nivell considerat estàndard en un escenari de bona disponibilitat hospitalària.

Corea del Sud, que ha arribat a ser el segon més afectat pel virus, ha aconseguit estabilitzar els contagis amb un programa que combina testatge massiu de sospitosos de contagi, seguiment exhaustiu de rastres d’infecció i hospitalització generalitzada –incloent-hi els casos lleus–. Gràcies a això Corea del Sud, que no ha limitat la mobilitat de la ciutadania ni ha tancat fronteres, no registra més de 200 contagis diaris des del passat 12 de març.

Bolsonaro critica el seu ministre de Salut

El pla del Brasil per a lluitar contra el virus, en canvi, és l’oposat al de Corea del Sud. El president Jair Bolsonaro ha tornat a criticar les mesures d’aïllament social i ha defés la reobertura del comerç. Per si no era suficient, el mandatari ha criticat el seu ministre de Salut, Luiz Henrique Mandetta, a qui li ha retret que mostra una falta d’humilitat per a gestionar la crisi.

Si bé ha moderat el discurs en els últims dies, el líder ultradretà ha tornat a qualificar com “una exageració” les mesures de confinament adoptades per la majoria dels 27 estats brasilers per a frenar l’expansió del coronavirus, que inclouen el tancament de comerços, bars i esglésies i la suspensió de les classes. “Cal combatre el virus sí, però no podem deixar que es destruïsquen els llocs de treball”, insisteix, a més d’afegir que totes les persones amb menys de 40 anys haurien de tornar a treballar.

Fins al moment, el Brasil registra 299 morts i quasi 8.000 casos confirmats de coronavirus, la qual cosa revela un augment exponencial en els dos casos, ja que fins a la vespra s’havien registrat 240 morts i 6.836 casos.

També et pot interessar

stats