La Casa Blanca presenta un informe mèdic per a defendre que Biden és "apte" per a la presidència

Kevin O'Connor, metge del president, assegura que té un estat de salut vigorós justament quan les enquestes mostren la preocupació dels votants demòcrates

Joe Biden abandona una conferència de premsa a la Casa Blanca
Joe Biden abandona una conferència de premsa a la Casa Blanca / Reuters

El doctor de Joe Biden ha presentat un informe mèdic en el qual assegura que el president dels Estats Units gaudeix de bona salut i és "apte" per a continuar exercint la feina de casa en la Presidència.

"El president Biden és un home de 80 anys saludable, vigorós i apte per a exercir amb èxit les labors de la Presidència, incloses les tasques de cap de l'executiu, cap d'Estat i comandant en cap", conclou en l'informe el metge de la Casa Blanca, Kevin O'Connor.

En els últims mesos els dubtes sobre les capacitats de Biden han augmentat després de diversos comportaments certament estranys del president nord-americà en diversos actes públics com oblits o moments desorientació.

Biden, el president més longeu de la història dels Estats Units, es va sotmetre dijous a un examen mèdic a l'hospital Walter Reed a Bethesda, als afores de Washington, i al qual tradicionalment acudeixen els presidents i les primeres dames.

Durant la visita, els metges van fer a Biden exàmens físics, neurològics, dentals i de vista, a més de proves gastrointestinals.

En l'informe, O'Connor esmenta que Biden pateix problemes lleus de reflux àcid, la qual cosa fa que haja d'escurar-se la gola amb més freqüència quan està parlant o li provoca tos, símptomes que s'accentuen després dels menjars.

El metge també esmenta que el president pateix artritis i que la fractura que es va fer el 2020 en un peu el fa caminar d'una forma rígida.

Finalment, segons O'Connor, "un detallat examen neurològic" va mostrar que Biden no ha patit en els últims mesos cap trastorn, com esclerosi múltiple, Parkinson o vessament cerebral.

Els resultats de l'examen mèdic de Biden arriben quan creixen els rumors sobre la possibilitat que anuncie prompte la campanya per a la reelecció el 2024, alguna cosa que ja fa mesos que diu que farà.

Diferents enquestes mostren que els votants demòcrates estan preocupats per l'edat de Biden, mentre que alguns republicans han usat l'experiència per a atacar-lo i qüestionar si ha de continuar liderant el país.

L'última vegada que Biden es va sotmetre a un examen mèdic va ser el novembre del 2021. Llavors, va estar sota anestèsia per a fer-se una colonoscòpia i la vicepresidenta, Kamala Harris, va assumir durant eixe breu període de 85 minuts la presidència.

Va fer així història com la primera dona a fer-ho, encara que fora de manera temporal.

També et pot interessar

stats