Primer cas de coronavirus detectat en un animal salvatge

Autoritats mèdiques dels Estats Units han confirmat el positiu en Covid-19 d’un visó en llibertat

Els Estats Units confirmen el positiu en Covid-19 d’un visó en llibertat
Els Estats Units confirmen el positiu en Covid-19 d’un visó en llibertat

La Societat Internacional de Malalties Infeccioses dels Estats Units d’Amèrica ha informat aquest dilluns del positiu per coronavirus detectat en un visó en llibertat ubicat a l’estat de Utah, prop d’una granja pelletera.

El visó en captiveri ha estat en el punt de mira de les autoritats sanitàries després que s’hagen detectat casos positius en granges pelleteres d’Europa i els Estats Units, i milions d’exemplars d’aquesta espècie han sigut sacrificats des que va començar la pandèmia. Però aquesta és la primera volta que es detecta en un animal en llibertat.

El cas s’ha confirmat gràcies a una campanya d’anàlisi d’animals salvatges duta a terme entre agost i octubre als voltants d’unes instal·lacions pelleteres que havien patit brots de la malaltia. L'intensiu rastreig no ha permés confirmar, de moment, cap altre positiu a la zona, i tampoc s’ha trobat evidència del fet que el visó infectat haja pogut contagiar altres animals.

La troballa revifa el debat sobre el risc que suposen per a la salut pública i la disseminació de malalties infeccioses la cria intensiva de visons. A més del risc de transmissió de malalties a humans, a la Comunitat Valenciana les granges de visons americans han amenaçat durant anys la biodiversitat en zones fluvials i, en concret, espècies autòctones com la llúdria.

També et pot interessar

stats