Capturat i posat en llibertat el fill del ‘Chapo’ Guzmán per a evitar represàlies contra la població

La detenció ha paralitzat la ciutat mexicana de Culiacán i ha obligat la ciutadania a quedar-se a casa.

VÍDEO | Capturat i posat en llibertat el fill del ‘Chapo’ Guzmán per a evitar represàlies contra la població

Un dels fills del fill del ‘Chapo’ Guzmán, Ovidio Guzmán, ha sigut capturat per les forces de seguretat i ha hagut de ser posat en llibertat, segons informen els mitjans mexicans, per la situació de zona de guerra en què s'ha sumit la ciutat de Culiacán per la detenció. A hores d'ara, es desconeix on es troba. 

La captura d'Ovidio Guzmán, considerat l'hereu del càrtel de son pare, la vesprada del dimarts, va fer que les cèl·lules del cartell de Sinaloa començaren una onada de violència a Culiacán de tal virulència que les autoritats l'haurien alliberat per a evitar represàlies contra la població.

L'ambigüitat emprada pel titular de la Secretaria de Seguretat de Mèxic, Alfonso Durazo, en anunciar la captura, ha portat a diversos mitjans a donar per fet que el fill del Chapo ja ha sigut alliberat. Durazo va acabar l'explicació dient que “amb el propòsit de salvaguardar el bé superior de la integritat i tranquil·litat de la societat, els funcionaris del Gabinet de Seguretat acordaren suspendre les accions”, de manera que feia referència a la detenció".

El diari El Universal ha publicat que el fill del Chapo va ser “posat en llibertat per a pacificar” Culiacán, on es va viure una jornada de violència que va incloure la fugida de 20 o 30 reclusos de la presó d'Aguarato, que s'han unit als narcotraficants.

La captura d'Ovidio, de 28 anys, i acusat als Estats Units de tràfic de cocaïna, de metamfetamina i de marihuana, va obligar a bloquejar els accessos a Culiacán i va paralitzar la ciutat durant hores. La gent de Culiacán va haver de quedar-se als seus llocs de treball i a les seues cases. Al carrer, mentrestant, es generalitzaven els tirotejos. 

També et pot interessar

stats