El capità i la coordinadora de l'Open Arms declaren davant la fiscalia italiana

Els cooperants de l´ONG Proactiva Open Arms que navegaven amb el vaixell retingut a Sicília ja han tornat a Catalunya.

El comandant i la coordinadora de la missió de l´embarcació de l´ONG d´ajuda als immigrants declaren hui davant la justícia italiana. El vaixell està confiscat des de diumenge.

La resta de cooperants que viatjaven en l´Open Arms ja han tornat a casa. A Pozzallo hi han quedat el responsable del vaixell i una altra membre que coordina la missió.

La Fiscalia italiana acusa aquests dos membres de dos possibles delictes, el d´afavorir la immigració il·legal i el d´associació criminal. Per aquests delictes podrien condemnar-los a 15 anys de presó. El director de l´ONG, Òscar Camps, ha denunciat aquest dilluns una persecució als rescats d´emigrants al Mediterrani per part de la Unió Europea.

La nau està confiscada preventivament al port sicilià de Pozzallo, després de rescatar 218 persones i transportar-les a les costes de Sicília. L´incident ha tingut lloc quan els membres de l´ONG s´han enfrontat a la policia de Líbia i s´han negat a entregar a les autoritats del país africà els 218 immigrants que estaven, segons l´ONG, en aigües internacionals, i que intentaven arribar al continent europeu.

Segons el diari Ara, que tenia un equip dins de l´embarcació fent un reportatge, l´incident amb la policia líbia va tindre lloc en aigües internacionals, a 20 milles de la costa africana. Els guardacostes libis van amenaçar de mort els voluntaris de l´ONG, que intentaven salvar la vida de 101 persones, moltes des les quals eren dones i xiquets, que acabaven de traure d´una barca unflable.

Les platges que s´estenen entre Trípoli i la frontera amb Tunísia s´han convertit en els últims dos anys en la base principal de les màfies que trafiquen amb éssers humans, tot i la presència dels patrullers europeus.

Segons dades de l´Organització Internacional de les Migracions (OIM), organisme vinculat a l´ONU, més de 171.635 immigrants irregulars aconseguiren entrar a Europa el 2017, mentre que 3.116 perderen la vida en l´intent.

També et pot interessar

stats