El canvi climàtic es fa real a Groenlàndia

La imatge d'uns gossos tirant d'un trineu sobre una superfície d'aigua es fa viral i fa saltar les alarmes sobre el calfament global.

Imatge que mostra el desgel a Groenlàndia
Imatge que mostra el desgel a Groenlàndia / Steffen M Olsen

La dita "una imatge val més que mil paraules" podria resumir perfectament el que passa a Groenlàndia. Un conjunt de gossos tirant d'un trineu, però sense neu. Una instantània que trenca el cor i que mostra la realitat del canvi climàtic. La fotografia l'ha feta Steffen Olsen, científic de l'Institut Meteorològic de Dinamarca. La va realitzar quan es dirigia al nord-est de la gran illa per a recuperar unes eines de monitoratge meteorològic i oceanogràfic instal·lades al gel. De seguida, s'ha fet viral en les xares socials.

La imatge va ser capturada en el fiord Inglefield Bredning, i on ara es veu aigua abans hi havia una capa de gel d'1,2 metres d'espessor. Segons dades del National Snow & Ice Data Center (Nsidc), es tracta de la primera vegada des que es tenen dades que el desgel a Groenlàndia arriba a eixos registres. Els experts alerten que el problema no només està en el gel que es fonia, sinó en les capes cada vegada més fines i en la fragilitat del gel més jove.

Aquesta foto mostra les conseqüències més visibles del calfament global, una realitat cada vegada més tangible i per la qual s'alerta des de fa anys per a prendre mesures que la frenen. La imatge s'ha convertit en tendència en xarxes socials, i fins i tot el president del govern, Pedro Sánchez, ha compartit la seua preocupació per aquest fet: "Governs i societat hem de treballar units per a frenar les conseqüències de la crisi climàtica", ha dit en el seu compte de Twitter.

També et pot interessar

stats