La cantant Raffaella Carrà apareixerà en les monedes de dos euros d'Itàlia

Les monedes amb la cara de la popular cantant, morta l'any passat, es posaran en circulació el 2023 i podran arribar a Espanya quan comencen a usar-se

Raffaella Carrà en una imatge d'arxiu
Raffaella Carrà, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La cantant italiana Raffaella Carrà, morta l'any passat, apareixerà en les monedes de dos euros d'Itàlia, tal com ho ha anunciat la Casa de la Moneda del país transalpí. Això serà a partir de 2023 i serà un dels homenatges més grans que rebrà la cantant.

L'actor Fabio Canino va aprofitar el 2022 el Festival de la Televisió de Dgliani per a anunciar que el Ministeri d'Economia encunyarà una moneda commemorativa de dos euros per a retre homenatge a la icònica cantant de cabell ros.

"En general, m'agradaria que els homenatges a les nostres grans personalitats es feren quan estan vives i puguen gaudir d'ells, com vaig fer jo a la meua manera. El meu amor per Raffaella era real, tant que li vaig dedicar un llibre el 2007 i després un espectacle teatral, Festa", ha destacat.

Monedes cèlebres

Tots els països de l'eurozona tenen la possibilitat d'encunyar dues tirades de monedes commemoratives dedicades a persones que han aportat una cosa positiva al país, o bé, per a recordar algun fet històric rellevant.

El 2022, Itàlia ha usat aquesta opció per a homenatjar dos magistrats que van ser assassinats per la màfia el 1992: Giovanni Falcone i Paolo Borsellino. En total, enguany s'han fabricat tres milions de monedes de dos euros amb la cara dels jutges.

Les monedes amb la cara de Raffaela Carrà, igual que les que tenen els rostres de Falcone i Borsellino, es posaran en circulació i podran arribar a Espanya quan comencen a emprar-se.

Molts homenatges

Aquest no ha sigut l'únic homenatge a Raffaela Carrà. Des que es va conéixer la notícia de la seua mort diverses ciutats italianes i espanyoles li han dedicat carrers, places, passejos marítims i fins i tot s'han creat espectacles televisius i obres musical en el seu honor.

Després de la seua defunció el mes de juliol de 2021, es va reconéixer a la cantant com un símbol nacional que va marcar diverses generacions amb els seus més de 25 discos i dècades en el món de l'espectacle. Va cantar, va ballar, va actuar i va exercir com a presentadora de televisió.

També et pot interessar

stats