El cantant R. Kelly, declarat culpable de crim organitzat i tràfic sexual als Estats Units

L'estrela del 'rhythm and blues' en la dècada dels noranta, de 54 anys, podria passar diverses dècades en la presó

El cantant R. Kelly, a la seua arribada a un tribunal de Chigago, els Estats Units, en una imatge d'arxiu
El cantant R. Kelly, a la seua arribada a un tribunal de Chigago, els Estats Units, en una imatge d'arxiu / Tannen Maury (Efe)

El cantant nord-americà R. Kelly ha sigut declarat culpable de crim organitzat i tràfic sexual després d'un judici de sis setmanes que ha tingut lloc a Nova York, en el qual desenes de persones han atestat contra ell.

El jurat ha anunciat el seu dictamen després de nou hores de deliberacions, i suposa que el que va ser una estrela del R&B (rhythm and blues) en la dècada dels noranta podria passar diverses dècades en la presó. S'enfronta a presó perpètua. La sentència es coneixerà el 4 de maig.

R. Kelly ha sigut acusat per la fiscalia del districte Est de Nova York de delictes de crim organitzat, coacció i transport de dones i xiquetes per a realitzar activitats sexuals il·legals als Estats Units durant dues dècades. Uns càrrecs similars als que afronta a Chicago, on ha estat empresonat des de la seua detenció en 2019 fins a juny passat.

En el judici a Nova York, l'acusació ha interrogat durant quatre setmanes almenys 10 dones que han dit haver sigut objecte d'abusos de Robert Sylvester Kelly, de 54 anys. Desenes de testimonis més també han detallat un continu patró d'abusos.

Les dones han descrit una carismàtica celebritat que sovint triava joves víctimes que assistien als seus concerts, a les quals a vegades assaltava sexualment entre bastidors minuts després de l'espectacle.

Els testimonis també han revelat abusos prolongats per part de Kelly contra les seues parelles, a les quals colpejava, controlava la seua manera de vestir, quan podien usar el bany o menjar, i si podien eixir de les habitacions de residències o hotels en les quals les retenia. A més, han destapat que R. Kelly utilitzava tota una xarxa d'empleats per a ajudar-lo en els seus esforços de captar dones joves, aïllar-les i intimidar-les.

L'advocada Gloria Allred, representant de diverses de les víctimes, ha assegurat que Kelly és el "pitjor depredador sexual" que ha vist durant la seua llarga carrera professional.

La setmana passada, l'artista va decidir no atestar durant el procés judicial, en el qual els seus advocats han intentat desacreditar les acusacions d'abús sexual mitjançant diversos dels seus antics empleats, que han assegurat no haver vist mai aquests comportaments.

També et pot interessar