Els candidats a les eleccions del Brasil critiquen l’absència de Bolsonaro en l’últim debat

Les eleccions presidencials se celebraran el pròxim diumenge 7 d’octubre.

Segons les enquestes, l'ultradretà i el socialista seran els dos més votats diumenge. Efe
Segons les enquestes, l'ultradretà i el socialista seran els dos més votats diumenge. Efe

Els candidats a les eleccions presidencials de diumenge al Brasil van aprofitar l'últim debat en televisió per a criticar l'actual polarització que divideix al país entre el socialista Fernando Haddad i l'ultradretà Jair Bolsonaro, l'absència del qual en la cita va ser durament criticada.

En el tradicional debat del canal de major audiència del Brasil, que va ser decisiu en anteriors eleccions, els candidats van instar els electors a no votar motivats per l'odi. La més clara a exposar la radicalització va ser l'ecologista Marina Silva, la tercera candidata més votada en les dues últimes eleccions presidencials, la qual va afirmar que la meitat dels electors vol votar per odi a Bolsonaro i l'altra meitat per odi a la formació de Haddad.

"Si segueix aquest ambient de por a Bolsonaro i de por a Haddad, el Brasil viurà els pròxims quatre anys una situació de completa inestabilitat econòmica, política i social", va afirmar Marina Silva.

La majoria dels set candidats que van participar en el debat van fer referència en els seus discursos a la radicalització que divideix al país entre Bolsonaro, que lidera els sondejos amb el 35 % del suport i Haddad, el fillol polític de l'expresident Luiz Inácio Lula da Silva, amb el 22 %.

Segons les enquestes, l'ultradretà i el socialista seran els dos més votats diumenge, però, com cap aconseguirà més de la meitat dels vots, hauran de mesurar-se en una segona volta, en la qual estan tècnicament empatats en intenció de vot.

L'ultradretà, polèmic pel fet que és un defensor de la dictadura militar que va governar el Brasil entre 1964 i 1985 i per les seues declaracions, considerades masclistes, racistes i homòfobes, va passar quasi tota la campanya hospitalitzat per les ferides causades per una ganivetada i ha preferit adreçar-se als electors només per mitjà de les xarxes socials.

També et pot interessar

stats