Els candidats a la Casa Blanca centren els seus esforços a Florida

Tot i que és tradicionalment demòcrata, els resultats són impredictibles en aquest estat.

Els candidats a la Casa Blanca centren els seus esforços a Florida
Els candidats a la Casa Blanca centren els seus esforços a Florida

La campanya electoral nord-americana arriba a la fase decisiva. A falta de tan sols quatre dies, els candidats centren els seus esforços de les últimes hores en l'estat de Florida. Es tracta d'un estat clau per ser un dels que més electors té. Tot i que tradicionalment té més vots demòcrates que republicans, els resultats solen ser impredictibles.

Allà s'ha produït un autèntic duel entre els dos principals candidats. Els dos han protagonitzat diversos actes electorals, cada u amb el seu estil propi. D'una banda, l'actual president, Donald Trump, ho ha fet amb actes multitudinaris. Actes que, segons els científics, són supercontagiadors perquè els assistents no porten mascareta ni mantenen la distància de seguretat. D'altra banda, en els de l'altre candidat, Joe Biden, els assistents es mantenen dins dels vehicles, i en lloc d'aplaudir fan sonar els clàxons.

Respecte als continguts dels discursos, Trump prefereix seguir llevant importància a la Covid-19 i parlar de temes econòmics, mentre que segons Biden, la salut i el benestar són els principals temes que cal tractar per a poder arribar a convéncer els votants indecisos.

Ohio pronostica una derrota de Trump

Un dels estats que millor reflecteix la intenció de vot als Estats Units és Ohio. Allà la distància entre la població rural, urbana o suburbana és molt poca, fet que el fa ideal per a realitzar estimacions de vot.

Un dels sectors que més marca aquesta intenció és el dels agricultors. Així, la política negacionista de Donald Trump respecte al canvi climàtic i el calfament global, i la política proteccionista de Trump enfront dels productes de la Xina, estan provocant que el col·lectiu comence a mostrar símptomes d'estar allunyant-se de les idees del magnat americà.

A més, aquest canvi de tendència també pot suposar un revés a la campanya política de Trump, ja que necessita reinvertir una part dels seus actius en aquest estat del mitjà oest per a intentar canviar la sort, fet que, en aquest sentit, deixa desprotegits altres estats claus com Florida o Pennsilvània.

També et pot interessar

stats