La candidata a la vicepresidència, Kamala Harris, dubta de la vacuna dels Estats Units

Va assegurar, en el debat a candidats a la vicepresidència, que només se la posarà si ho diu el doctor de la Casa Blanca.

La candidata demòcrata a la vicepresidència dels Estats Units, Kamala Harris, i l'actual vicepresident i candidat republicà, Mike Pence
La candidata demòcrata a la vicepresidència dels Estats Units, Kamala Harris, i l'actual vicepresident i candidat republicà, Mike Pence / Brian Snyder (Reuters)

L’actual vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, i la candidata demòcrata, Kamala Harris, s’enfrontaren aquest dimecres en un debat electoral entre segones espases que xocaren, principalment, per la seua visió sobre el coronavirus. L’esdeveniment va estar marcat per unes barreres de plexiglàs que els separaven per a evitar un contagi.

Pence i Harris van protagonitzar un debat clàssic, amb acusacions mútues i evitant respondre preguntes incòmodes, però allunyat del caos del cara a cara de la setmana passada entre els seus caps de files, el president Donald Trump i el demòcrata Joe Biden, que va deixar un mal sabor de boca generalitzat.

Malgrat les bones maneres, la demòcrata i el republicà van xocar en la majoria d’assumptes, però sobretot en la pandèmia, que ha deixat ja més de 210.000 morts als EUA i una devastació econòmica sense precedents.

Sobre aquest tema, Kamala Harris va assegurar que només es posarà la vacuna sobre la qual està treballant el grup de treball de la Casa Blanca contra la Covid-19 liderat per Mike Pence, si és el mateix doctor i epidemiòleg de l’equip, Anthony Fauci, qui ho diu de manera pública, i no si ho diu Donald Trump. Va ser ací moment quan el seu contrincant va aprofitar per a acusar a Harris de polititzar amb la vida de la gent.

Últim debat abans d’eleccions?

El debat entre candidats a la vicepresidència podria haver sigut l’últim de la campanya, ja que els dos cara a cara que queden entre Trump i Biden estan en dubte pel positiu del primer.

Trump ha anticipat ja la seua intenció de participar en el debat de la setmana que ve a Miami, però Biden ha dit que només ho farà en cas que el mandatari haja superat la malaltia, en el que ja promet ser la pugna electoral dels pròxims dies als Estats Units.

També et pot interessar

stats