El candidat de la ultradreta alemanya abandona la campanya per a les europees després de dir que no tots els nazis de les SS "eren criminals”

El Reagrupament Nacional de Marine Le Pen i la Lliga de Matteo Salvini han anunciat que no compartiran grup parlamentari europeu amb esta formació arran de les declaracions

Imatge d'arxiu de Maximilian Krah, actual membre del Parlament Europeu del partit Alternativa per Alemanya
Imatge d'arxiu de Maximilian Krah, actual membre del Parlament Europeu del partit Alternativa per a Alemanya / Fabrizio Bensch (Reuters)
22 de maig 2024 - 13:29

El cap de llista per a les eleccions europees del partit d'ultradreta Alternativa per a Alemanya (AfD, per les sigles en alemany), Maximiliam Krah, ha anunciat este dimarts que deixa la direcció de la formació i que s'abstindrà de participar més en la campanya, després d'afirmar que en l'organització nazi SS "no tots eren criminals".

En una entrevista recent amb el diari italià La Repubblica, Krah va manifestar que era un "error" dir que tots els membres de les SS eren "criminals". Estes declaracions van fer que els partits d'extrema dreta Reagrupament Nacional de Marine Le Pen i La Lliga del vice primer minsitre italià Matteo Salvini anunciaren un distanciament amb AfD.

Les dos formacions no tornaran a compartir grup parlamentari a l'Eurocambra amb AfD. En esta legislatura, els tres han format part d'Identitat i Democràcia.

També et pot interessar

stats