El cap de campanya de Trump, declarat culpable de frau

Ha sigut processat arran d'una investigació sobre la ingerència estrangera en la campanya a la presidència.

Imatge d'arxiu de Paul Manafort, cap de campanya de Donald Trump
Imatge d'arxiu de Paul Manafort, cap de campanya de Donald Trump / Jim Lo Scalzo (Efe)

Paul Manafort, el cap de campanya de Donald Trump, ha sigut declarat culpable de huit delictes de frau i no s'han fet esperar les veus d'alguns mitjans de comunicació dels Estats Units sobre la possible col·laboració de Manafort amb les autoritats per a reduir la condemna o inclús sobre un hipotètic indult de Trump.

El procés es va iniciar amb la investigació independent del fiscal especial per a la trama russa, Robert Mueller, que va veure indicis de l'existència de vincles entre membres de la campanya de Trump i el govern rus, a qui les agències d'intel·ligència acusen d'interferir en els comicis presidencials del 2016.

A més, presumptament, Manafort va treballar entre el 2006 i el 2017 per a governs estrangers, inclòs l'executiu pro rus de l'expresident ucraïnés Víktor Ianukóvitx (2010-2014), i per a oligarques russos, a qui va ajudar a millorar la imatge a Washington. Tot això, sense comunicar-ho a les autoritats dels Estats Units, cosa que constitueix un delicte.

L'escàndol va saltar a l'opinió pública quan el cap de campanya de Donald Trump es va veure obligat a dimitir per ocultar el cobrament de 12,7 milions procedents de Ianukóvitx.

Ara Manafort espera el segon juí, que s'ha ajornat dues vegades, un fet que ha donat ales a les especulacions que l'equip legal de Trump estaria preparant una orde de perdó o inclús converses amb la fiscalia per a analitzar una declaració de culpabilitat.

 

També et pot interessar

stats