La Cambra de Representants dels EUA aprova una ajuda de 95.000 milions per a Ucraïna, Israel i Taiwan

Rússia diu que Ucraïna perdrà la guerra tot i el nou paquet d'ajuda: "Obliga Ucraïna a combatre fins a l'últim ucraïnés"

La Cambra de Representants dels EUA aprova una ajuda de 95.000 milions per a Ucraïna, Israel i Taiwan

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat este dissabte un paquet de 95.000 milions de dòlars (uns 89.000 milions d'euros) d'ajuda exterior per a Ucraïna, Israel i Taiwan, després que el projecte de llei haja estat estancat durant mesos pel bloqueig d'un grup de legisladors republicans que s'oposa a finançar Ucraïna, però el recent atac de l'Iran a Israel li ha donat un nou impuls.

Cadascuna de les tres partides es va votar de manera independent i els 61.000 milions (uns 57.000 milions d'euros) per a Ucraïna es van aprovar per 311 vots a favor, tant de demòcrates com de republicans, davant de 112 en contra. Una sessió en la qual els demòcrates van victorejar i onejar banderes ucraïneses.

La partida de 26.400 milions (uns 24.700 milions d'euros) per a Israel va ser aprovada per 366 vots a favor i 58 en contra i inclou fons per als sistemes de defensa antimíssils així com per a l'adquisició de sistemes d'armes avançats de defensa. Altres 9.200 milions de dòlars (uns 8.600 milions d'euros) són per a assistència humanitària.

En una altra votació, es van aprovar fons per a la seguretat de l'Indo-Pacífic, que inclou a Taiwan entre d'altres. Entre altres partides, hi ha 8.100 milions de dòlars (uns 7.600 milions d'euros) per a contrarestar les accions de la Xina a la regió.

El projecte de llei haurà de ser ara aprovat al Senat, on el Partit Demòcrata compta amb una ajustada majoria.

Després de l'aprovació, el president Joe Biden va celebrar en un comunicat que els legisladors hagen votat per a promoure "els interessos de seguretat nacional" del país i per a "enviar un missatge clar sobre el poder del lideratge estatunidenc en l'escenari mundial".

Rússia considera que Ucraïna perdrà la guerra tot i el nou paquet d'ajuda

Rússia ha assegurat este diumenge que Ucraïna perdrà la guerra tot i el nou paquet d'ajuda militar aprovat per la Cambra de Representants dels EUA.

"Això no alterarà la situació en el camp de batalla. El règim criminal de Kíiv serà derrotat", ha escrit Viatxeslav Volodin, president de la Duma o cambra de diputats de Rússia, en el seu canal de Telegram.

Volodin ha destacat que, "amb la seua decisió, els EUA obliguen Ucraïna a combatre fins a l'últim ucraïnés", la qual cosa també enterrarà la seua economia i "la privarà d'un futur".

També et pot interessar

stats