La cambra baixa dels EUA aprova presentar càrrecs contra Trump

La Cambra de Representants ha nomenat els set congressistes demòcrates que faran de fiscals en el juí polític.

La cambra baixa dels EUA aprova presentar càrrecs contra Trump
La cambra baixa dels EUA aprova presentar càrrecs contra Trump

La cambra baixa dels Estats Units, de majoria demòcrata, ha aprovat una resolució en què designa set legisladors que faran de fiscals en el procés de destitució del cap de la Casa Blanca, Donald Trump. A més, estableix que s’han d'entregar formalment els càrrecs contra el mandatari al Senat per a iniciar-ne el procés.

La Cambra de Representants ha aconseguit els vots necessaris per a donar llum verda a la resolució, amb 224 a favor i 190 en contra.

Després de la votació, es preveu que aquest dimecres els fiscals entregaran formalment al Senat les acusacions contra Trump d'abús de poder i obstrucció al Congrés. Serà a la cambra alta on el juí polític podria començar dimarts, segons ha avançat el líder de la majoria republicana, Mitch McConnell.

El cas contra Trump es va desencadenar després de la queixa d'un informant a la intel·ligència dels Estats Units que alertava d’una telefonada entre Trump i el seu homòleg d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, perquè aquest iniciara una investigació contra Joe Biden i el seu fill Hunter per presumpta corrupció.

Segons l'oposició demòcrata, Trump va condicionar el lliurament de quasi 400 milions de dòlars en ajuda a Ucraïna i la programació d'una reunió a la Casa Blanca amb Zelenski a l’exigència que Kíev anunciara públicament que planejava investigar Biden, fet que el mandatari ha negat.

També et pot interessar

stats